Višňové řezy
29. 3. 2011
INGREDIENCE TĚSTO:na 3/4 plech hluboký =
130 g hl. mouky
130 g moučkového cukru
130 g másla
3 vejce
2 lžíce hořkého kakaa
50 ml mléka
1 x prášek do pečiva
INGREDIENCE NÁPLŇ :
1 x sklenice vypeckovaných višní
2 lžíce cukru
1 šálek šťávy z višní / nebo vody /
2 lžíce rozdělaného škrobu
INGREDIENCE horní vrstva koláče:
500 ml selského jogurtu
2 vanilkové cukry
6 plátků želatiny / nebo 1 sáček želatiny namočený v troše horkého mléka /
400 ml šlehačky našlehané
na ozdobu strouhaná čokoláda
POSTUP:
1. vrstva - těsto = smícháme mouku, cukr, kakao, prdapeč- přidáme vejce v mléce a máslo - na 3/4 plech a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 15 minut na 180°C / dle schopností trouby /
2. vrstva - náplň = do kastrůlku šálek slité šťávy z višní +višně+ cukr + rozdělaný škrob - vše zamícháme a povaříme - poté necháme vychladit a natřeme na upečený korpus.
3. vrstvu = vše smícháme natřeme na 2. vrstvu višní posypeme strouhanou čokoládou a dáme chladit minimálně alespoň na 6 hodin, lépe to ztuhne a pěkně se poté krájí